heartbeat.

Wednesday, February 16, 2011

Sempoi Fun at A Famosa..

12hb, Sabtu 2011.. Lokasi A Famosa Resort, Melaka...

Seperti yang dirancang 3 bulan yang lepas, Family aku nak pergi bercuti dekat A Famosa Resort, Melaka... Hehe, sebabnya, makcik aku dapat banyak tiket free dan dapat penginapan kat 2 biji banglo.. Mantap gila.. Kalau tak free, tak dapat sambutan rasanya plan ni.. hehe.. Macam mana die leh dapat free tu aku pun tak tau.. Tapi dipahamkan, banglo ni kalau nak sewa 1 malam, kalau hari minggu, boleh mencecah RM1200 satu malam.. Huhu, pada aku toksah berangan lah kalau semata-mata nak merasa tido kat banglo sampai nak bayar seribu ringgit...

Hehe, nak cerita seminggu sebelum tarikh percutian tu, akak aku, mewakili makcik aku yg dapat tiket free tu boleh buat pertandingan soalan kuiz plak untuk dapatkan tiket free masuk Water World (RM35) dengan Safari World(RM45)... Sorang leh menang max 2 tiket.. Pe lagi, meriah lah group Facebook keluarga aku... Bayangkan, tak sampai 10 min, dah 70 comment dah.. Haha, masing-masing semangat gila nak jawab.. Siapa yang internet lembap tu, kecewa la.. kui3..  Pe pun, memang meriah.. hehe, macam-macam jawapan keluar.. ada yang jeles pun ada.. sebabnya, ada 1 family makcik aku tu, hampir bolot semua tiket... Tapi last2, time nak masuk Safari tu, semua dapat masuk.. best2.. hehe






Yang jadi bestnye bukan ape, sebab dapat b'kumpul ramai2 dengan family je, lg 1 sebab free ;p.. Penginapan memang best, siap ada swimming pool..best gila, main polo air ramai2 kat kolam tu.. sampai tak sedar nak check out dah.. hehe.. Tapi pada siapa yang tak pernah pergi situ, toksah lah gi sarapan kat situ, harga dah mahal, pastu tak sedap langsung, tawar gila... Nasib lah, sarapan tu pun dapat free.. Kalau nak makan pun mahal.. bayangkan nasi goreng RM20! Biasa kat luar paling kuat pun RM4.50.. Water World, yang best gelongsor die je.. kalau nak ombak2 tu, aku rasa 30min sekali je.. haha.. Kalau Safari plak, ok lah bagi yang belum pernah pergi Zoo, tapi yang paling best persembahan koboi die.. Macam real je..








Pe pun, kepada sponsor, aku ucapkan ribuan terima kasih, dan active kan lagi Family Tokcai ni.. hehe.. Dengar kata, pasni akak aku nak gi Universal Studio plak kat Singapore.. Huhu, kalau free aku gi la... ;p Adios!

4 comments:

  1. berjalan je kau mie, mana master kauu?haha

    ReplyDelete
  2. terbaik ah!! hehehe...
    jalan sakan. xhengat...
    g USS nak ikoooott..!! ehehe

    ReplyDelete
  3. hehe.. selagi ada org support, on aje..
    Imanazraf: Jom2, tapi saya xder pasport lagi.. haha

    ReplyDelete
  4. xde pasport lagik? hehe.. cegitu, postponed dl la.. tggu mase yg seswai.. ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...