heartbeat.

Wednesday, February 9, 2011

Kalau Dah Rezeki Tak Kemana..

Huhu.. lamanya rasanya x update blog ni..  Kejap je dah masuk bulan 2 di tahun 2011 ni.. Baru je aku terbaca tadi dekat facebook, rupanya banyak keajaiban dalam tahun 2011 ni.. Dalam tahun ni, ada 4 tarikh yang menarik iaitu 1.1.11 /1.11.11/11.1.11/ dan 11.11.11.. Menarik bukan? Subhanallah... dan satu lagi yang menarik, jika korang + nilai tahun kelahiran korang dengan umur korang tahun ni, pasti akan dapat nilai 111..

Contohnya , aku lahir tahun 1987, dan tahun ni umur aku 24..  87+24=111... Hehe... cuba lah korang try..



Tup2, jap je dah habis cuti mid sem tuk semester ni... Cuti raya Cina hari tu, aku dapat jumpa member2 lama balik waktu sekolah rendah dulu.. Kredit kepada member2 aku yg rajin sangat nak organise reunion kali ni... Memang best! X sangka siap dapat baju, dan gambar kelas yang lama.. Betul2 nostalgic waktu sesi mengenang zaman sekolah dulu.... Hehe, dah x ingat dah aku beberapa nama classmate yang dulu, termasuk lah cikgu2.. Yang pernah marah aku, aku ingatlah.. Huhu..sory cikgu.. Anak murid mu ini, ingatan die x dapat nak simpan lama sangat.. Trip kali ni, kita org buat dekat Rompin, Mersing... Cantik tempat die, tapi x boleh nak mandi, pasal musim tengkujuh... Huhu, makan jangan ceritalah.. Memang sentiasa kenyang je dek masakan dari mak kawan aku yang mmg sedap tu.. huhu, ckp jelah kuat makan ;p

Enough pasal cerita time cuti.. Hehe, focus pada tajuk entry kali ni plak... Seperti biasa, aku yang x dapat ape2 bantuan kewangan sejak dari sem 1 dan 2 ni, aritu sebelum cuti ada mintak Skim Khidmat Siswazah (SKS) di UiTM ni, ala2 jadi RA (Research Assistant)... Benefit under skim ni agak menarik.. Bulan2 dapat RM1200, seminggu kerja 3 hari je, pastu yuran die bayarkan.. Mantap beb bagi student yg x b'duit macam aku ni.. Hehe.. Tapi nak cerita, time temuduga, org yg penemuduga tu dah right dah nama aku... Aku ingat dapat, skali esok check x dapat.. Rupa2nya, yang dapat budak2 yang baik dengan Prof je.. huhu.. Sedih gak masa tu.. Lau macam tu baik tak payah buat temuduga, org lain dah pakai smart2, dah jawap soalan payah2, rupanya dah ada org yg die nak plih dah..(dalam hati aku geram..hehe).Tapi aku sabar je lah.. dah memang cara aku x pandai nak bodek2 org.. Nak wat macam mana..huhu..


Kalau dah rezeki, tak kemana..... Itu yang dapat aku luah kan untuk situasi aku sekarang ni.. Allah punya kerja, kalau die nak bagi, kejap je boleh.. cuti hari tu, member aku call, die kata Prof nak jumpa aku.. Rupanya, sorang budak yang dah dapat SKS aritu dah berhenti, pasal die dapat kerja lain.. So, sekarang ni, member aku tu promote kat Prof pasal aku..tu yg Prof nak jumpa.. Alhamdulillah, syukur pada ilahi.. Aku dapat jugak kerja ni.. Sekarang aku tengah tunggu budak yang berhenti tu bagi surat berhenti pada Prof, baru aku boleh masuk.. Syukur sangat.. moralnya disini, jangan berputus asa dengan rahmat Allah... tahun ni jugak aku mungkin dapat 5 anak sedara lagi.. Huhu, makin besar keluarga aku... Anak2 buah yang ada sekarang ni pun dah tak terlayan, tambah 5 org lagi.. best2.. leh kacau2 diorang.. Haha..

Pepun, moga semuanya baik-baik belaka tahun ni.. Amin...

2 comments:

  1. wah.. gambar begaya habes..
    hehe.. finally, de pun entry baru..
    hari2 tggu new entry... =)

    Alhamdulillah tuk semua rezeki yang kamu dpt..
    i pun teruja bile dpt tau kamu dpt sks. hihihi..
    insyaAllah semuanya baik2 belaka..

    tahniah, nk tmbh ank buah.. saya jgk yg xde ank buah.. hehe

    ReplyDelete
  2. Hehe.. Alhamdulillah.. tanx sebab x pernah jemu mnyokong

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...