heartbeat.

Thursday, February 17, 2011

Juara Bowling !!


Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu.. Hehe, itu yang dapat aku ungkapkan dalam situasi aku hari Selasa lepas (15hb February 2011/ Maulidul Rasul). Siapa sangka aku menjadi juara pertandingan bowling 2011 anjuran Faculty Engineering bagi Individu dan juga Berkumpulan... Hehe.. dah tu 3 orang dari 4 org ahli group aku dapat hadiah cabutan bertuah plak, dan orang tu termasuk lah aku... Memang rezeki Allah nak bagi..huhu..


Ceritanya bermula bila, sepupu aku bagi borang untuk masuk pertandingan bowling anjuran fakulti die.. Aku teragak2 lah, yelah yuran RM20 seorang pada aku agak besar jugak.. Lepas makan 3 hari tu.. hehe.. Namun, dek kerana minat, dalam hati aku, cuba jelah.. Aku pun menyamar lah jadi budak engineering, hehe, letak part 5, jadi senior sikit, dan dari budak electrical.. Kui3.. Start dari tu, kita orang pun berlatih.. Siap bawak sarung tangan lagi (tak guna pun time hari perlawanan) hehe.. Disebabkan suka, duit training pun pejam mata je lah.. ;D Waktu kita org berlatih tu, prestasi memang tak meyakinkan kan pun boleh menang, tapi aku percaya mungkin bila hari tournament nanti, lain die punya feel..


Seperti yang dijanjikan, pada hari tournament tu, kita org kene berkumpul pagi-pagi, untuk amik baju, dan makanan.. Pada aku, kira ok lah, RM20 dapat baju.. Aku pun tak der baju bowling lagi.. hehe.. X sangka pulak, ada konvoi ramai-ramai ke Pusat Bowling Ole-Ole, Seksyen 18, Shah Alam. Tapi yang bagusnya, siap ada bagi note untuk marhaban lagi.. Haha, bagus-bagus.. dalam kita b'hibur, Nabi junjungan kita jangan dilupakan. Sampai-sampai, kita org pun daftar.. Nasib group aku dapat sesi pagi.. Group aku nombor 25, bermaksud lane 25.. agak hujung gak tu.. last lane 28..


Sebelum start, aku dah pilih siap2 bola yang aku rasa agak sesuai, iaitu bola 13, warna biru gelap.. Game pertama, prestasi kita org agak tak stabil.. Tapi nasib balingan last tu aku dapt 3 kali strike b'turut2.. kat situ lah aku baru dapat momentum untuk game kedua.. Game kedua lah yang aku rasa jadi punca kemenangan kita org.. Aku yang jarang sangat dapat 200 jatuhan pin ke atas, boleh dapat plak time tu.. Memang b'nasib baik.. hehe.. Game last, semua mula ok.. Kita org menamat kan saingan dengan jatuhan pin lebih kurang sebanyak 1700. Dan aku dapat jatuh kan ngam2 500 pin..


Tak sangka, kita orang boleh menang.. Tak sia-sia berlatih, siapa sangka aku boleh kalah kan hampir 200 lebih dak engineering, tuk menjadi pemenang individu.. Alhamdulillah.. hehe.. syukur.. Dan bertambah syukur lagi, dapat plak hadiah lucky draw.. Mula2 member aku yang dapat, lepas tu aku pun cakap, " kalau dalam satu kumpulan tu, ada sorang dapat, tu dah kira bertuah lah tu, kalau lagi sorang dapat, dah kira ajaib", tup2, lepas aku cakap tu, nama aku di sebut.. Hehe, ajaib betul kuasa tuhan, bila kita tak mengharap, die akan memberi.. Pastu aku pun saje jelah cakap ayat yang sama, sekali, betul-betul nama kawan aku naik.. Haha, rezeki-rezeki...


Pe pun, syukur alhamdulilah.. Ni dah 3 kali aku masuk tournament bowling, tiga-tiga dapat hadiah.. aritu menang individu jugak tuk tournamnet family aku.. Hehe..Alhamdulillah.. baling tegak je sudah,. :D

4 comments:

  1. ceh2.. kembang la tuh da menang..
    mantop tip top.
    hehe.. mintak baju die bulih...? ;p

    ReplyDelete
  2. haha sy tak pandai men boling..leh la tunjuk ajar mu sifu

    ReplyDelete
  3. hehe.. boleh-boleh.. sy pun x brape pandai

    ReplyDelete
  4. Bowling Tournaments
    You've furnished excellent info concerning small business talking to which in turn represents an important position in an undertaking and offer knowledge along with skills in order for the consumers. Much like we look at some sort of effectively prepared small business could undoubtedly be successful. Bowling Tournaments

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...