heartbeat.

Tuesday, December 7, 2010

Hari Bersejarah..


30 Nov 2010, Selasa, Sidang ke-7, pukul 7.30 pagi, di Dewan Seri Budiman, UiTM Shah Alam... Huhu.. Syukur Alhamdulillah.. Selama ni aku duk berangan je tgk gambar org amik sijil or degree kat rumah sape2.. Akhirnye, angan-angan aku tu menjadi kenyataan.. Syukur sangat.. Aku berjaya menamatkan pengajian ijazah dalam bidang Building Survey dengan kepujian, dan yg paling bermakna sekali 1st class..haha.. Walaupun 1st class tu cukup makan je, tapi yg penting aku rasa puas dengan usaha yg aku dah buat selama ni...

Hehe, kalau dah Rahimi tu, Rahimi jugaklah... Dulu masa
nak amik anugerah dekan pun, 2 kali aku terlewat datang... Haha.. Ni nak amik skrol pun aku lewat lagi.. Pagi-pagi tu aku sampai, aku main sarung je jubah, dan yang paling x tahan, kelam kabut gila, x tahu nombor gilran sendiri..haha, org lain semua tahu.. Pe lagi, gelabah ar aku.. Ingat ada daftar ke ape,so leh ar tgk no. giliran, skali xder.. Nasib member aku ingat yang aku depan die.. Lega gila.. Aku tgk org tu bagi kad bernombor 603 Mohd Rahimi bin A. Rahman.. Nasib tepat pada masanye.. Tapi walaupun sebenarnye sempat dah beratur sebelum masuk dewan, kene tahan plak sebab rambut panjang.. Huhu.. Sedih gak, sebab pas kene potong rambut tu, tak leh nak duk dengan member2.. Kene duk dengan dak2 yang datang lambat.. Tapi nasib baik masa nek pentas tu, die selitkan ikut kedudukan yg asal.. Memang berdebar masa nak nek pentas nak salam Chancellor tu.. org lain semua jalan laju je, aku jalan slow.. haha.. nasib lah..




Gembira, terharu, sedih.. Semuanya b'campur aduk.. Yg paling tak tahan bila die tunjuk montaj pasal ibu bapa tu.. Dengan sajak die yg begitu mendalam, tanpa aku sedar, mengalir air mata aku.. Aku tgk, ramai gak yg menangis lepas hayati sajak tu.. Pas tu, dalam fikiran aku dah x pikir lain dah, nak cepat2 keluar dari dewan tu, nak jumpa n peluk cium mak ayah aku... Yelah, tanpa diorang..mungkin aku x merasa kejayaan ni... Teringat masa hari pertama diorang hantar aku masuk, alhamdulillah, sampai aku convo ni diorang dapat datang... Syukur..


Penghargaan khas jugak aku tujukan buat my Miss
Chen, yang bersusah payah datang dari JB, bwk kereta sendiri..luangkan masa sampai seminggu, semata-mata nak meraikan aku Convocation ni.. terharu.. Habis semua tempat aku bawak die jalan-jalan.. hehe.. yg paling x tahan men hentam je nak gi KLCC, padahal kalau sebut je nak pergi KL even nek motor pun aku x berani kalau nak jalan sendiri.. Kesian die, banyak dah duit die habis sebab aku.. Sory.. Love u more than before...Dan yang paling penting terima kasih sebab bagi Mr. Ted..hehe, dari kecik sampai skrg, xpenah aku dapat teddy bear besar tu..Tanx jugak kepada akak aku, yang belanja amik gambar studio tu.. Siap amik cuti lagi nak datang convo aku, termasuk lah abg ipar aku.. and lastly my brother.. Tanx to all and Alhamdulillah.. Kenangan ni akan ku kenang sampai bila-bila, selagi hayat di kandung badan..


Dan agak terkilan jugak, bila x dapat amik gambar dengan semua rakan seperjuangan aku..yg sama-sama x tido malam siapkan assignment, bersusah payah nek motor gi cari site and jumpa org sana sini, dan macam-macam lagi lah.. sedih je.. Pe pun, aku doakan yang terbaik untuk korang semua.. Dah berjaya jangan lupakan aku yg bernama Rahimi ni.. sekian..

5 comments:

  1. laaaa..tu bear spe sbnrnye??
    bkn along eh..hehe..terbalik upenye..

    ReplyDelete
  2. most welcome dear..
    maceh jgk.. hehe..
    pe pun, congratz on ur convocation day!

    ReplyDelete
  3. hehe along bagi abg along sebnarnye.. maaflah ye..

    Thank u dear..

    ReplyDelete
  4. laaa along bg ABG LONG rupenyee...bestttttnyeeeeeee:D

    ReplyDelete
  5. haha... amboi.. pnjgnye best kamu tu iya. de makne ke?? hahhaa....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...