heartbeat.

Friday, December 24, 2010

Akhirnye..


 

Akhirnye, 18hb December 2010, menjadi tarikh keramat..bukan untuk aku, tapi untuk Akak aku.. hehe.. Tamat jugak zaman bujang die setelah pelbagai halangan yang menjelma sebelum ni.. Boleh dikatakan 2, 3 org gak calon sebelum ni.. tapi semua x jadi.. Harap2 yang jadi ni berkekalan hingga ke akhir hayat.. Dapat lagi 1 abg ipar bernama Luqman.. hehe.. Leh ar pau sikit ti.. ;p

Keluarga baru Aku..;D
Di rumah pengantin lelaki..

Oleh sebab ni lah akak aku yang last dan juga last anak perempuan dalam family aku.. Maka aku tengok mak aku betul2 All out tuk majlis perkahwinan kali ni.. Hehe.. habis umah kene renovate, kemas dan sebagainye.. Dan aku yang duk kat rumah lah yang menjadi mangsa.. huhu.. Sampai 1 tahap, semua takut nak tanya mak aku, takut kene marah, pasal mak aku tengah tension pikir macam2 pasal majlis.. 

1st time ayah aku nikah kan..

Ayah aku plak, begitu Istiqamah menulis kad jemputan.. Aku rasa lebih sebulan die tulis dekat kad jemputan tu.. Jarang sangat aku tengok die tido lewat sampat kul 2 pagi, tapi disebabkan commitment die yang begitu tinggi, hehe.. Sampai lewat malam die tulis.. Sian plak aku tengok.. sampai demam2 die.. Kalau boleh semua org yang penah jemput die, die nak jemput.. Itulah Ayah aku.. seorang yang sangat tertib dan berdisplin.. Harap2 sifat2 die ni turun sikit kat aku.. hehe.

Sempat karok jap..haha 

Sampai hari majlis.. Alhamdulillah semua berjalan lancar.. Tak hujan, n tak panas sangat.. Xde ape yang lebih membahagiakan aku daripada melihat Mak dengan Ayah aku tersenyum masa majlis tu.. Hehe tak tau lah senyum sebab dapat banyak salam kaut ke atau sebab lain.. Yang pastinya semacam terpancar kepuasan kat muka diorang.. Yelah, lau tak aku asyik tengok muka diorang risau je pasal majlis kahwin akak aku ni..

Team rewang t'mantap..

Rewang? Hehe.. macam biasa lah.. Aku, adik dan abg2 aku dan sedara mara semua berkerjasama memastikan majlis berjalan lancar.. Jemputan memang ramai.. Sampai nasi baru topup, x sampai 10 minit kene topup lagi.. Aku plak naik cuak takut nasi x cukup.. Air plak hampir habis.. Smpai abg yang buat air tu cakap, x penah die jumpa macam ni..air boleh x cukup..huhu.. Pe pun, semuanya berjalan lancar, nasi pun sedap.. kira puas hati lah.. Syukur pada Allah yang memudahkan segala urusan.


Terima kasih gak pada member-member aku yang datang.. dan yang paling penting terima kasih pada my Miss Chen and her family yang datang dari jauh (Mersing). Sorry sebab x dapat layan dengan betul2, sebab bz jaga bahagian lauk.. hehe. Ada gak aku kene sakat dari Pakcik n Makcik aku cakap pasni setahun 2 tahun aku plak.. hehe.. Pe pun kepada akak aku yang tengah honeymoon dekat Langkawi sekarang ni, Selamat Pengantin Baru!! bagi anak sedara yang comel-comel kat Pakcik die ni.. hehe..
Reade more >>

Tuesday, December 7, 2010

Hari Bersejarah..


30 Nov 2010, Selasa, Sidang ke-7, pukul 7.30 pagi, di Dewan Seri Budiman, UiTM Shah Alam... Huhu.. Syukur Alhamdulillah.. Selama ni aku duk berangan je tgk gambar org amik sijil or degree kat rumah sape2.. Akhirnye, angan-angan aku tu menjadi kenyataan.. Syukur sangat.. Aku berjaya menamatkan pengajian ijazah dalam bidang Building Survey dengan kepujian, dan yg paling bermakna sekali 1st class..haha.. Walaupun 1st class tu cukup makan je, tapi yg penting aku rasa puas dengan usaha yg aku dah buat selama ni...

Hehe, kalau dah Rahimi tu, Rahimi jugaklah... Dulu masa
nak amik anugerah dekan pun, 2 kali aku terlewat datang... Haha.. Ni nak amik skrol pun aku lewat lagi.. Pagi-pagi tu aku sampai, aku main sarung je jubah, dan yang paling x tahan, kelam kabut gila, x tahu nombor gilran sendiri..haha, org lain semua tahu.. Pe lagi, gelabah ar aku.. Ingat ada daftar ke ape,so leh ar tgk no. giliran, skali xder.. Nasib member aku ingat yang aku depan die.. Lega gila.. Aku tgk org tu bagi kad bernombor 603 Mohd Rahimi bin A. Rahman.. Nasib tepat pada masanye.. Tapi walaupun sebenarnye sempat dah beratur sebelum masuk dewan, kene tahan plak sebab rambut panjang.. Huhu.. Sedih gak, sebab pas kene potong rambut tu, tak leh nak duk dengan member2.. Kene duk dengan dak2 yang datang lambat.. Tapi nasib baik masa nek pentas tu, die selitkan ikut kedudukan yg asal.. Memang berdebar masa nak nek pentas nak salam Chancellor tu.. org lain semua jalan laju je, aku jalan slow.. haha.. nasib lah..




Gembira, terharu, sedih.. Semuanya b'campur aduk.. Yg paling tak tahan bila die tunjuk montaj pasal ibu bapa tu.. Dengan sajak die yg begitu mendalam, tanpa aku sedar, mengalir air mata aku.. Aku tgk, ramai gak yg menangis lepas hayati sajak tu.. Pas tu, dalam fikiran aku dah x pikir lain dah, nak cepat2 keluar dari dewan tu, nak jumpa n peluk cium mak ayah aku... Yelah, tanpa diorang..mungkin aku x merasa kejayaan ni... Teringat masa hari pertama diorang hantar aku masuk, alhamdulillah, sampai aku convo ni diorang dapat datang... Syukur..


Penghargaan khas jugak aku tujukan buat my Miss
Chen, yang bersusah payah datang dari JB, bwk kereta sendiri..luangkan masa sampai seminggu, semata-mata nak meraikan aku Convocation ni.. terharu.. Habis semua tempat aku bawak die jalan-jalan.. hehe.. yg paling x tahan men hentam je nak gi KLCC, padahal kalau sebut je nak pergi KL even nek motor pun aku x berani kalau nak jalan sendiri.. Kesian die, banyak dah duit die habis sebab aku.. Sory.. Love u more than before...Dan yang paling penting terima kasih sebab bagi Mr. Ted..hehe, dari kecik sampai skrg, xpenah aku dapat teddy bear besar tu..Tanx jugak kepada akak aku, yang belanja amik gambar studio tu.. Siap amik cuti lagi nak datang convo aku, termasuk lah abg ipar aku.. and lastly my brother.. Tanx to all and Alhamdulillah.. Kenangan ni akan ku kenang sampai bila-bila, selagi hayat di kandung badan..


Dan agak terkilan jugak, bila x dapat amik gambar dengan semua rakan seperjuangan aku..yg sama-sama x tido malam siapkan assignment, bersusah payah nek motor gi cari site and jumpa org sana sini, dan macam-macam lagi lah.. sedih je.. Pe pun, aku doakan yang terbaik untuk korang semua.. Dah berjaya jangan lupakan aku yg bernama Rahimi ni.. sekian..

Reade more >>

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...