heartbeat.

Thursday, November 18, 2010

Microsoft Office 2007 key

Semalam aku br dapat call dari akak aku, die tnya pasal key Microsoft Office.. Aritu aku dah share key tuk upgrade window 7 kan.. Kali ni aku nak share tuk Microsft Office 2007 plak.. Macam biasalah, kalau kita beli laptop mahal2 pun, Microsoft Office mesti die bagi yang trial punya.. Apelah punya kedekut.. Biasanye mesti die akan bagi Microsft Office yg trial tuk version Home and Student version.. Stiap kali bukak, mesti die suruh activate kan dgn memasukan kan key.. Lau x, lepas beberape kali guna..dah x leh guna..

So, untuk mengatasi masalah ni.. Cuba try guna key ni..

DDY79-433JV-2RXGX-MQFQP-PFDH8
or
M2YT4-2FPQC-FCGMG-RK7XD-K34YD

Aku dah try kat netbook mak aku ni.. Yang berkesan key yg kedua tu.. Nanti pas masukkn key tu, die akan suruh masukan referal key plak.. Abaikan je..just proceed terus untuk install.. Hasilnye, Microsoft Office anda akan bebas dari masalah actvation lagi.. Selamat Mencuba..

Note: Key ni utk version MO 2007 version Home Basic dgn Student je..yang lain xtau lah berkesan atau x..
Reade more >>

Monday, November 15, 2010

Window 7 anytime upgrade..


Salam, lama rasanye x share kat blog aku ni sesuatu yang berfaedah dan berguna.. Haha.. Kali ni mmg aku nak share sesuatu yang sangat berfaedah..Leh jimat RM300/400.. Aku percaya, kebanyakan laptop kalau beli yg siap build in OS (Operation System) tu, jarang sangatlah nak dapat Window 7 Ultimate.. Biasa paling kuat pun Home Bassic.. Lau netbook lagilah, die bagi Window 7 Starter je.. Dah tu harga laptop plak akan bertambah RM200 bagi yang siap build in OS..

Kenapa nak ngade2 upgrade pada Ultimate??? Aku percaya, soalan ni pasti akan bermain2 di kotak pemikiran especially gurl..Haha.. 1st, sebab kita nak rugikan Bill Gates.. ;p Hehe, xdelah.. Dah tentulah sebab version Ultimate ni byk kelebihan die.. Lau nak tau, tgk dekat sini Kelebihan Window 7 Ultimate Compare others version

So dah tau kelebihan die, pe lagi.. Jom ar upgrade.. ape yg kita perlukan adalah Windows 7 Anytime Upgrade Keygen(click tuk download)..sebelum download tu, disable atau exit dulu antivirus, takut die buang ti keygen ni.. Ape yg keygen ni leh buat? hehe, die boleh generate key untuk membolehkan korang upgrade window 7 sedia ada kepada Ultimate, direct terus daripada Microsoft.. Bermaksud, korang leh dapat Window 7 Ultimate yang berharga RM300/400 direct dari Microsoft.. dah sah2 lah Genuine kalau Microsoft dah bagi.. dan yang paling penting FREE...huhu

Macam mana? Korang pergi dekat Start/Control Panel/System and Security/ kalau x silap ti ada option untuk update, pilih Anytime Upgrade and then masuk kan key yang telah di generate kan oleh keygen yang korang download tadi.. Next, Micrsosoft akan validate key tu.. dalam masa 10min..System akan restart.. dan dapat lah korang Window 7 Ultimate... Senang, mudah, original, free, dan x perlu format.. (Note:Keygen ni aku dah try dekat netbook Hp mak aku, memang menjadi..dari Window 7 Starter, jadi Window 7 Ultimate..hehe). Selamat mencuba!
Reade more >>

Tamatnye Sem 1

Alhamdulillah, pejam celik, pejam celik.. Dah habis sem 1 aku study di level Master ni.. Walaupun dulu pernah sekali rasa nak berhenti, tapi berkat semangat tengok org lain pun boleh, so aku pun teruskan study dalam bidang Msc. Facilities Management ni.. Dulu sebelum masuk, aku tertanya2, macam mana lah agaknye study peringkat master ni... 1st week aku masuk, memang down gila rasa.. Yelah, classmate semua mantap2, ada yang lecturer, ada yg manager dan yg paling maut sekali semua speaking macam air jer....Dah tu, dulu xbiasa kelas malam, ni kene kelas malam..kene plak time puasa, xpasal2 kene buka kat fakulti..Xde feel langsung..haha.. Tapi bila dah lama-lama, rasa ok jer.. Memang diri ni rasa kecik je, tapi nak x nak kene catchup dengan diorang.. Aku pun x sangka, aku leh la speaking sikit.. Asal org paham.. hehe..

Ape yang leh aku describe study di level master ni adalah kita kene pikir mendalam sikit.. X boleh nak direct macam time degree dulu.. Pastu kene rajin bercakap, beri pendapat dan participate dalam class.. Assignment plak, source dah xboleh nak cari2 kat internet macam tu je.. Kene tgk journal.. Aduh..Journal plak, bahasa die bukan mudah2.. Semua nak tinggi2 je bahasa die.. Nak kene ada kamus kat sebelah masa time baca tu.. Assignment plak nak kene source yang betul..xleh nak pakai hentam je.. Tapi basically depend pada displin kita jugak, kalau org yg disiplin mmg xde hal punyalah.. Masalah nye aku ni suka wat last minute..

Aku amik by course, so kenelah wat assignment dengan amik exam.. Sem ni aku kene amik 3 exam.. Huhu.. xtaulah macam mana result aku.. Cuak gak.. Yuran? Agak mahal gak lah walaupun dah kurang 50%.. RM1800.. Hehe, yelah, xbiasa..dulu time degree 500/600 je.. ni main ribu2 plak.. Aku try mintak biasiswa JPA..hmmm.. xdapat.. Bayangkanlah, satu Malaysia nak 30 org je.. So, sebelum nak mohon tu, pastikan pointer 3.8 keatas.. Aku try gak Bank Rakyat.. Ni aku dah disenarai pendek kan, dan online test pun dah amik aritu.. tgk jelah macam mana nanti.. Ada rezeki. dapat lah..

Kerja + study?? Mmg tu pun niat aku nak buat... Malah aku pernah kerja jadi Promoter jap kat The Store Plaza Alam Central.. Huhu...mmg letih gak.. start kul 10.30, balik kul 2ptg (part time), 6.30 pegi kelas sampai kul 11mlm, walaupun 4 jam, letih pasal kene berdiri je.. Lagi satu, lau ada assignment, mmg x sempat, pasal, cuti 1hari je dalam seminggu, x boleh cuti Sabtu Ahad plak tu.. So kalau ada assingment group, payah lah, pasal classmate semua cuti Sabtu Ahad.. Akibatnye, aku sempat bertahan 2 minggu je..huhu... Lagi satu yg membuatkan aku nak berhenti, pasal nak solat susah kalau kerja kat situ.. Xperlah, rezeki aku mungkin kat tempat lain kot.. Ingat nak cari kerja pejabat lah senang.. tapi xtau lah ada ke x.. Kat uitm ada Skim Khdimat Pelajar.. Ingat ti aku nak try mohon lah..

Pe pun, study time master ni, cabaran die mmg lain.. Kalau x betul2 tabah, rasa leh give up..lagi2 member2 aku yang kerja dan berkeluarga tu.. Aku solute ar diorang.. Diorg menyedarkan aku, bahawa kalau dah nak tu, mmg 1000 daya kita akan buat jugak.. Ni dah nak masuk sem 2, kene propose tajuk untuk thesis.. Aku x tau lagi nak wat tajuk pe yang sesuai dan x menyusahkan aku nanti.. Seiring dengan masa berjalan, usaha dan doa ku jadikan peneman, tuk menempuh masa hadapan yang berliku jalan ..(M.Rahimi, 2010)
Reade more >>

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...