heartbeat.

Friday, June 18, 2010

Mandi Manda..

Alhamdulillah.. Cuti ni membolehkan aku bersama family.. Dan yg paling bestnye dapat gi mandi manda.. haha.. 1st, 12 Jun 2010.. aku pegi mandi kat air terjun kat hutan lipur Kuala Woh, Perak.. Siapa sangka, dengan kekuasan Allah, dalam kesejukan air di kaki bukit Cameron Highland tu, boleh ada air panas di tepi2 air terjun tu...Siap boleh rebus telur lagi.. Kalau pijak dasar die, terasa suam2 kat pasir die.. Memang menakjubkan.. Mungkin ada larva kot kat bawah tanah air terjun tu.. Terlintas juga kat kepala aku.. Cuba tibe2 semua tu jadi air panas.. Kene rebus ar aku.. Pe pun, xder yang mustahil bagi Allah..
















Balik dari Perak, aku stay kat Shah Alam kejap, nak uruskan pasal nak dapatkan pengesahan untuk transkrip final aku.. Kalau ada ape2 permohonan yang memerlukan transkrip aku tu nanti dah senang sementara nak tunggu konvo ti.. Alhamdulillah, result final aku memuaskan, dan I'allah, kalau di takdirkan rezeki aku, satu level baru dalam proses pembelajaran aku akan bermula.. Aku akan amik master dalam kos Facilities Management yang mungkin mengambil masa 1 tahun setengah tuk habiskan.. Nape x keje? Hmm.. Aku pun berbelah bagi sebenarnya.. Tapi ini je peluang yg dah ada depan mata n keje pun x tau lagi dapat ke x, so aku grab je lah.. Gi pun yuran nya dah dikurangkan 50%, rugi plak kalau tak amik..














Balik dari Shah Alam, aku stay kat Bangi plak.. rumah akak aku.. 16 June 2010, aku sampai kat Bangi, dan mak ayah aku balik ke Batu Pahat.. Kebetulan waktu tu, abg ipar aku amik cuti, die ajak gi Sunway Lagoon.. Wah, rezeki ni.. hehe, dah lama x pegi.. Org belanja lagi.. pe lagi, pat2 aku kemas baju tuk mandi.. Aku pergi dengan anak sedara aku..

Memang best, banyak permainan boleh main.. Macam2 ada, dan org yang macam2 perangai pun ada.. Malas aku nak citer pasal aurat yang terdedah sana sini.. Yang aku rasa kelainan kit, waktu masuk Scream Park tu.. Ada satu bahagian 3D, kene pakai spec khas die.. Tibe2 ada satu terowong berpusing.. aku rasa macam tertunggang terbalik kat dalam tu.. Haha, padahal x berpusing pun aku.. Cuma ilusi je.. Memang satu pengalaman yang baru..

Pe pun, terima kasih kepada Abg Fizal yang belanja aku dan begitu sporting bagi aku chance main macam2.. Nak ikut kan, kalau pakage siap masuk Scream Park tu, mahal gak.. Tq daun keladi.. haha.. Ok lah, dah banyak aku bercerita ni.. Sabtu, 19hb ni aku dh nak daftar master... Huhu, mudah2an permohonan biasiswa aku berjaya.. Xder duit nak bayar yuran.. hehe.. K, Asallamualaikum.

3 comments:

  1. wah2... cuti sakan ye achik....
    hehe... asik g mandi manda je, byr htg xmandi bp lama..? kekeke... hm, len kali awk bw sy plak taw... taw2.. heee.... btw, tahniah n gud luck 4 ur 'masterskill'.. hehe.. jgn noty2.. mdh2an dptla biasiswa tu.. ur result kn gempak... congratz dear.!!

    ReplyDelete
  2. wah...sunway lagoon!!! aku pon ade plan nk pergi ngan mucuk..kamu dan hanis jgn jeles yaa...hehehehe (sengaja buat hanis jeles!)

    ReplyDelete
  3. amboi cik bum2.. haha... mmg jeles poonnn!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...