heartbeat.

Monday, May 31, 2010

Sambung Belajar or Kerja?

Belajar atau Kerja? Benda tu yg selalu bermain di benak fikiran aku sekarang ni... Semuanya pasti akan memberi Sesuatu dalam hidup aku ni.. Cakap siapa aku nak ikut sekarang ni?? Org lain atau diri aku sendiri yang cetek benor pengalamannya..

Rata-rata, lecturer aku kata, kerja dulu, sebab siapa yg nak amik master ni akan jadi lecturer, dan macam mana nak ajar org, kalau diri sendiri pun pengalaman xder.. Agak masuk akal jgak ape yg dier cakap ni.. Tapi di sudut fikiran aku ni, bila lagi nak dapat peluang ni " Pelawaan Melanjutkan Pelajaran Peringkat Master dan Doktor Falsafah" dalam research of Built Environment.... Memang cita-cita aku tu nak dapat gelaran doktor.. Doktor Rahimi..Huhu.. Berangan je aku ni..

Dalam keadaan sekarang ni, aku lebih berat kepada kerja kot.. haha, tapi still ada lagi perkataan 'kot' tu.. Seperti kata lecturer aku lagi sorang, "awak kene ikut proses dulu sebelum nak melangkah ke next level, kerja dulu cari pengalaman, then baru tahu nak master dalam bidang ape" sekarang kerja dulu..dapatkan ape yg awak nak dahulu.. 'Dapatkan ape yang awak nak??' Ape yg aku nak dalam hidup ni? haha.. Secara skema nya, mestilah nak kebahagian di dunia dan akhirat.. ;p

Xperlah, mungkin aku kerja dulu kot.. Who want to hired ME? I'm available now! haha.. Tapi jauh dalam sudut hati aku, cita-cita aku tu x kan terpadam.. Ya Allah, berikan petunjuk Mu!! Amin..
Reade more >>

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...