heartbeat.

Saturday, July 11, 2009

Bermulanya Sem 5...


Lama dah aku tak update blog aku ni.. Kejap jer masa yang tuhan bagi, tup2 aku dah berada di sem 5 sekarang ni.. I'allah, tinggal lagi satu sem jer dah nak habis dah pengajian ijazah di uitm tercinta ni.. Macam biasalah.. setiap kali naik sem, terpaksa lah aku bergelut tu mendapatkan tempat tinggal kat kolej.. Biasalah, tempat sikit, student nye ramai.. kenelah macam tu.. Sem ni, terpaksalah aku tunggu rayuan, sama ada di terima atau tidak.. Mudah2 dapat lah hendaknya..

Sem ni jugak, x tau lah kenape, kos aku boleh kena pindah plak kat fakulti org lain tuk memenuhi kekosongan yg ada di Fakulti Business ni.. So, terpaksalah berpindah dari Fakulti Seni Bina ni.. hm, terasa gak jauhnyer, dengan parking yg terhad.. Tapi kalau naik motor x der hal.. ok jer.. Namun, syukur lah, dari kena pindah kat Puncak Alam lagi lah payah.. Kalau dulu senang jer nak cari buku kat library, sekarang dah susah sikit lah.. X perlah, nak buat macam mana dah itu aturan nya, kenalah terima... Itu smua bukan alasan kan nak berjaya..

Macam biasa, setiap kali sem baru, azam pun baru.. hehe.. Azam aku tu, biarlah rahsia, yg pastinya mestilah nak naikan pointer.. Harap2 dapat lah.. Bila time macam ni, aku masih ingat kata2 cikgu ekonomi aku waktu form 6 dulu, Cikgu Zanariah yg sentiasa jadi pegangan aku.. die kata " Kalau nak sesuatu yang besar, Pengorbanan nyer kenalah besar jugak.." Walaupun nampak simple jer, tapi makan dalam gak.. Per pun, harap sem ni azam aku tercapai... Gambate kudasai!!

7 comments:

  1. salam..
    gud luck dude!! hehe.. cayok2! moga azam biarlah rahsia tu trcapai...

    ReplyDelete
  2. dude? hehe.. ok.. tq for ur sokongan

    ReplyDelete
  3. hehe.. abestu, t i ckp plik2... u xsuke plak... sowi..

    ReplyDelete
  4. hehe.. ok2, xder hal..

    ReplyDelete
  5. salam p1 1x aku nk wishkan tahniah ats kejayaan sem lalu...bgs mi sedih aku bc crt yg ko garapkan td ..ape pun aku kenal ko dh >dr 1thn aku yakin ko mampu capai ape yg ko hajati insyaallah....

    ReplyDelete
  6. hehe.. taw takut.. so, cmne sem neh? ok?

    ReplyDelete
  7. Ok, kita sam2 usaha sor.. Sedih? Alhamdulillah kalau kau masih ada perasaan sedih pas baca cerita tu.. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...