heartbeat.

Tuesday, June 2, 2009

Recommended Laptop

Ari ni aku nak share pasal laptop Acer model yg agak baru lah.. iaitu model 4935.. Ari tu aku pusing2 kat court mamoth, ternampak laptop ni.. Tengok2, agak mantap gak.. Siap ada finger print identification tu.. Ram maximum blh sampai 4gb, sound die leh touch2 je, ala2 macam sensor gitu.. hehe.. Dan yg paling yg x tahan dah tentulah harga die.. RM2200 je.. Tu kat courth, kalau kat Low Yat dah tentulah lagi murah dan dpt mcm2 benda free lain..aku tgk RM1950 kat low yat.. Xpuas hati betul, dulu aku beli laptop mahal.. x dapat spec macm ni plak 2.. hehe Aku ada terbaca kat satu forum, die kata internet pun laju untuk model ni.. dan di recommend tuk amik model 4930 ke atas tuk acer.. Bukan nak promote tuk Acer, tapi mmg dah terbukti.. Ada testimonial dari 2 org penjual laptop, satu jual acer, lg satu jual Compaq.. dan terbukti org yg jual Compaq ni rugi sebab ramai pengguna claim warranty berbanding dengan yg jual Acer ni.. Haha.. Entahlah.. Tepuk dada tanya selera.. secara detailnya, tgk lah sp esifikasi model laptop ni...





Spesifikasi

Platform :
- Intel® Centrino® processor technology
- Intel® Core™2 Duo mobile processor T6400 (2MB L2 cache, 2.0GHz, 800MHz FSB)
- Mobile Intel® GM45 Express Chipset

Main Memory :
- 1GB DDR2 memory
-
Upgradeable to 4GB DDR2 RAM, using two soDIMM modules


Display :
- 14" HD WXGA CrystalBrite™ colour TFT LCD
- 1366 x 768 pixel resolution
- High-brightness (200-nit) Acer CineCrystal™ TFT LCD (Golden Ratio 16:9)

Graphics :
- Integrated Intel Graphic Media Accelerator

Audio Subsystem :
- Dolby®-optimized surround sound system with two built-in stereo speakers - Optimized 2nd Generation Dolby Home Theater®10 audio enhancement, featuring Dolby® Digital, Dolby® Digital Live, Dolby® Pro Logic® IIx, Dolby® Headphone, Dolby® Natural Bass, Dolby® Sound Space Expander technologies
- True5.1-channel surround sound output
- High Definition Audio support
- S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) support for digital speakers
- MS-Sound compatible
- Acer PureZone technology with two built-in stereo microphones

Storage System :
- 320GB HDD SATA hard disk drive

Optical Drives : DVD SuperMulti Double Layer Drive

Communication : - Integrated eSATA port Crystal Eye High-Def webcam with Acer PrimaLite™ - Acer Bio-Protection fingerprint solution - Modem: 56K ITU V.92 with PTT approval, Wake-on-Ring ready - LAN: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready - WLAN: Intel® Wireless WiFi Link 802.11a/b/g/Draft-N), featuring MIMO technology - WPAN: Integrated Bluetooth® 2.0+EDR (Enhanced Data Rate)

Power :- ACPI 3.0 CPU power management standard: supports Standby and Hibernation power-saving modes - 48.8 W 4400 mAh 6-cell Li-ion battery pack 3-hour battery life - Acer QuicCharge™ technology - 3-pin 90 W AC adapter - Energy Star 4.0

Special keys & control :- 88-/89-key keyboard with inverted "T" cursor layout, 2.5 mm (minimum) key travel - Touchpad pointing device with Acer Bio-Protection fingerprint reader1, featuring Acer FingerNav 4-way control function - 12 function keys, four cursor keys, two Windows® keys, hotkey controls, embedded numeric keypad, international language support, independent US dollar and Euro symbol keys - Empowering Key - Easy-launch buttons: WLAN, Internet, email, Bluetooth®, Acer Arcade™ - Acer MediaTouch keys: play/pause, stop, previous, next - Volume wheel

I/O Ports :- 3 x USB 2.0 ports - 1 x Acer EasyPort IV connector - 1 x ExpressCard™/54 slot - 1 x 6-in-1 Media Reader - 1 x HDMI™ port with HDCP support - 1 x Consumer infrared (CIR) port - 1 x External display (VGA) port - 1 x Headphone/speaker/line-out jack with S/PDIF support - 1 x Microphone-in jack - 1 x Line-in jack - 1 x Ethernet (RJ-45) port - 1 x Modem (RJ-11) port - 1 x DC-in jack for AC adapter

Warranty : 1-year limited local and international Traveller's (carry-in) warranty

Dimension & weight :- 340.4 (W) x 247 (D) x 22.9/42.3 (H) mm - 2.5 kg


3 comments:

  1. almk.. sjk bile abg jd promoter acer? hehe... pe ssh, jual yg lama, beli la yg neh...

    ReplyDelete
  2. hehe.. untuk pengetahuan semua.. model ni dah x dikeluarkan lagi.. x tau lar naper.. Biasa lah benda baik, cepat habis.. mungkin acer x dapat untung banyak kot pasal jual laptop high spec macam ni dengan harga yg murah.. ntah lah

    ReplyDelete
  3. laaaaaaaa. baru plan nk beli...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...